I samarbete med malmötandläkarcenter.se

Det finns många bra tandläkare i Malmö att välja på. För dig som kund kan valet vara svårt och det behövs information för att veta vilket val som är det rätta.

Olika typer av tandvård

På tandläkarmottagningar får du hjälp med dina tänder och din munhygien. Vanliga rutinkontroller är kanske det vanligaste, då du får möta en tandhygienist som tar röntgenbilder på tänderna och kontrollerar tandsten och tandkött. Du kan också få möta en tandläkare som kan behöva laga ett hål eller diskutera annan tandvård med dig.

Ibland behövs annan typ av vård. Exempel kan vara behov av tandställning, tandlossningsproblem, att en tand har spruckit, du behöver dra ut tänder, inflammationer i tandfickor eller något annat. Då förklarar tandläkaren vilka behandlingsalternativ som finns och vad som kan vara bäst i varje patients fall.

Skönhetsvård

Tandvårdskliniker erbjuder utöver ovan nämnda tjänster, även vissa kosmetiska möjligheter som exempelvis tandblekning. Tänder kan mörkna eller gulna med tiden, speciellt om man dricker mycket kaffe eller te eller röker. Visst finns det tandkrämer som lovar vita tänder, men ska det vara ett hållbart alternativ kan det vara bättre att be en tandvårdsklinik om behandling.

Kostnader

Varje klink har en prislista där du enkelt ser vad allt kostar. Hos Försäkringskassan går det också att läsa om det allmänna tandvårdsstöd som erbjuds i Sverige. Det finns för att hjälpa patienter med kostnader inom tandvård, då det kan vara dyrt för många och man vill inte riskera att människor väljer bort tandvård på grund av sin ekonomi. Det ekonomiska stödet är förebyggande och kan inte användas för tex tandblekning utan är tänkt mer för det grundläggande behovet av tandvård.

Oavsett dina behov av tandvård så hittar du rätt tandläkarmottagning i Malmö för just dig.