I samarbete med samtrygg.se

Det kommer en tid i varje persons liv när man får lyckan att dela sitt liv med någon man älskar. Det är ett stort steg absolut, men att dela sitt liv med någon, lära känna personen innan och utan, är helt fantastiskt.
Att dela sitt liv med någon har alltid varit en stor sak, men bara för det ska det inte vara något svårt.
Den första fråga som brukar uppstå är: ”var ska vi bo?”. Det är en process som brukar ta ganska lång tid om man inte flyttar in i sin sambos bostad. Dock brukar det finnas väldigt många olika lägenheter och hus att välja mellan.

Hyra bostad

Enklaste sättet är att hyra bostaden tillsammans. Det kan kännas tramsigt att man ska hyra den tillsammans men det utgör ett delat ansvar. Istället för att stå ensam på ett hyreskontrakt så blir det en ”vi”-känsla över att stå på ett hyreskontrakt tillsammans. Det kan dessutom vara juridiskt viktigt om det blir något problem med boendet senare.
Fördelarna med att hyra en bostad tillsammans är många. Man drar ner kostnaden på hyra istället för att båda ska betala hyra för separata lägenheter. Små saker som att inreda en lägenhet, välja porslin och annat kommer att ge en bättre bild av den blivande sambon och man kommer få många skratt tillsammans.

Hur går man tillväga för att hitta en bostad?

Det kan vara svårt att hitta hyresbostäder, speciellt i storstäderna Stockholm, Göteborg och malmö med omnejd. Det finns dock många olika sätt att hitta en bostad. För att på tryggast vis välja en bostad är Samtrygg.se det självklara valet. I dagens djungel med hyreslägenheter och andrahandsuthyrning hittar man snabbt en lägenhet som passar det båda vill ha. Lägg därtill nöjet att sitta och spana på lägenheter tillsammans, det är en fantastiskt rolig grej och kommer att få er att planera hela er lägenhet på nolltid.