Att få åka till ett spa under en dag eller en helg är en av de bästa kärlekspresenter man kan få. För en stressad karriärkvinna, en trött småbarnsmamma eller en utbränd chef kan det vara höjden av lyx att få åka iväg, även om det så bara är för några timmar. På ett spa kan man fokusera enbart på sig själv och det behöver man få göra ibland, hur jäktad, stressad och trött man än är. Oftast så kräver de att man stänger av mobilen när man kommit till spa-anläggningen, och det gör också sitt till att man blir avslappnad, lugn och fokuserad.

Hemsidan Upplevelse.com erbjuder olika massage och spa-paket samt en uppsjö av andra roliga upplevelser/aktiviteter. Kika in och se om de har något som passar dig.

Spa-anläggningarna erbjuder många slags behandlingar. Massage är en av de mest klassiska spa-behandlingarna och det finns många slags massageformer att välja bland. Allt från klassisk massage till oljemassage eller varför inte shiatsumassage som är en form av energimassage. Du kan också få manikyr, pedikyr, ansiktsbehandlingar eller kroppsbehandlingar. För dig som inte vill få någon behandling utan åker mest för att få vila upp dig och byta miljö så brukar det finnas möjlighet till att bada, sola, meditera, träna eller promenera. Om du åker på en sparesa så ingår förstås boende och mat. Även på dagspa ingår mat oftast.

Du kan åka i stort sett vart som helst på spa. Det finns spa i fjällen, på landet, i storstan. Till och med Finlandsbåtarna erbjuder spa-kryssning. Det finns spa både nära och långt borta. Du kan åka på spa i Sverige eller utomlands. Allt beror på hur lång tid du kan vara borta och hur stor budget du har. Många spa-anläggningar ligger naturskönt till och har fina omgivningar. Du kan också kombinera din spavistelse med att uppleva ett äventyr, gå på något kulturarrangemang, besöka vänner, sola och bada, åka skidor, uppleva ett nytt land eller en ny stad. Det finns nästan inga begränsningar.

Att åka på spa passar de flesta. Det är inte alls bara kvinnor som åker, utan det är människor av båda könen, i alla åldrar. En spaupplevelse är en perfekt kärlekspresent till din mamma, pappa, son, dotter, bror, syster, vän, väninna eller partner. Om du känner någon som är riktigt stressad, trött eller utbränd så kan en dag eller helg på retreat vara en bra kärlekspresent. Att åka på retreat innebär att dra sig tillbaka från det stressiga samhället för en stund. Tanken är att vistelsen på ett retreat ska ske i tystnad. På vissa ställen får man prata under måltiderna eller under promenader. Men i övrigt sker tystnad. Inga mobiltelefoner eller datorer får tas med. Det finns ingen tv. Istället kan man läsa, vila, meditera, promenera eller syssla med något hantverk. Med dagens stress och jäkt kan det behövas en helg i stillhet då och då för att orka med.

Besök Upplevelse.com och se om de har något som passar dig.

Hemmaspa

Det går att skapa spakänsla hemma genom att genomföra olika behandlingar på sig själv eller någon annan hemma. Ett exempel är fotbad, ett annat är massage.