Middag

Här kan ni hitta en mängd rolig och intressant fakta om varför vi firar alla hjärtans dag. Vi tipsar även om butiker som säljer kärleksfulla presenter

Vägen till mannens hjärta går genom magen. Eller hur var det nu? Säkert är dock att en middag kan vara en väldigt romantisk kärlekspresent. Tänk dig en god middag på tu man hand i skenet av levande ljus och lugn musik i bakgrunden. Även om du inte är duktig på att laga mat så kan du alltid bjuda din älskade på middag på restaurang. Dessutom kan fika eller en romantisk frukost eller brunch fungera lika bra om inte tiden finns för en middag. Bjuda på en god middag kan du göra likaväl till din partner sedan många år tillbaka, som till en kille eller tjej som du bara har hunnit träffa och dejta ett par gånger. För er som är småbarnsföräldrar är en god middag hemma lite vardagslyx som ni kan unna er ibland när barnen har somnat. Eller varför inte passa på att njuta av en god middag på er favoritrestaurang ifall ni lyckas få barnvakt. Ge gärna bort en middag som kärlekspresent till din partner när han eller hon fyller år.

 Upplevelse.com finns en uppsjö av olika middagar, luncher och frukostar att välja mellan. Man kan välja olika städer, miljöer och utföranden. Alternativen är många.

Bra sidor med olika typer presenter:

Greatdays.se – Upplevelser
Interflora.se – Blommogram
Guldfynd.se – Smycken på nätet
Chokladbudet.se – Chokladogram

Om du vill bjuda din älskade på en middag han eller hon aldrig kommer att glömma så finns det många, goda recept att välja bland. Ett hett tips är förstås att välja en måltid som du vet att din partner kommer att uppskatta. Att laga din älskades favoritmåltid kan ge många pluspoäng till dig. Huvudsaken är dock att du tänker på om han eller hon är allergisk mot något. Skaldjur är något som är allergiframkallande hos många. Nötter är ett annat livsmedel som många reagerar mot, och en allergisk reaktion mot nötter kan bli mycket allvarlig. Dessutom är det ju ofta så att man har några livsmedel eller maträtter som man inte tycker om och det vore ju inte så roligt att bli bjuden på en romantisk måltid och bli bjuden på just det man inte tycker om.

För att hitta den rätta, romantiska stämningen så finns det också några andra saker som du kan tänka på, förutom valet av måltid. Att bjuda på ett gott vin eller annan dryck som passar till maten kan kännas lite lyxigt, samtidigt som det kan göra att tunghäftan försvinner ifall ni nyligen har träffat och lärt känna varandra. Lite musik i bakgrunden är skönt för att slippa ha alldeles tyst. Det bör vara stämningsfull musik, kanske klassisk musik om ni tycker om det. Ha absolut inte teven på och försök få vara ostörda för att få en maximal upplevelse av den romantiska måltiden. Levande ljus och en bukett blommor på bordet förhöjer stämningen ytterligare.