Nallegram – Nalle som present

Det kan ibland vara svårt att fira någon om man bor långt ifrån varandra. Att skicka ett nallegram via posten kan då vara en smidig lösning 

Du har förmodligen hört talas om både Blommogram, som handlar om att skicka blommor, och Chokladogram, som handlar om att skicka… Just det – choklad. Men har du hört talas om Nallegram?

Nallegram är en tjänst som Nalleriet.se erbjuder och den låter dig skicka en söt nalle hem till någon du håller kär. Detta passar faktiskt bra både för barn och vuxna. Det fungerar både som doppresent, födelsedagspresent till ett barn, eller som en kärleksgåva. Nallarna är vanliga gosedjur, men de har ett budskap. På nallen sitter nämligen en tröja som har en text på sig.

Antingen väljer du texten från ett urval av färdiga texter, som ”Jag älskar dig” eller så skriver du din egen text. Självklart finns det även andra nallar man kan skicka och ofta kan man få skicka med ett kort med valfri hälsning på. Framförallt barnen tycker att det är roligt med ett nallegram, de får ju inte så ofta post till sig själv och tänk dig då en alldeles egen present i brevlådan – med en nalle i!

Kika in på Nalleriet.se och se om du hittar något bra erbjudande eller en gullig nalle att skicka till en nära vän eller någon du håller kär.

Nallarna ovan är exempel från Nalleriet. Det är inte säkert att priserna och produkterna fortfarande finns kvar.

 

Skicka ett nallegram via posten

Att skicka iväg en teddybjörn, eller nalle, alternativt någon annan form av gosedjur kallas alltså för Nallegram. Men som du säkert vet så kan kärt barn (i detta fall gosedjur) ha många namn och det finns de som kallar företeelsen för antingen Nallogram eller Teddygram alternativt Nallebud.

I det här inlägget väljer vi att kalla det för Nallegram och vi ser det som en fin och omtänksam gåva att ge såväl gammal dom ung. För vem gillar inte en mjuk och gosig nallebjörn eller någon annan form av gosedjur att klappa på och kanske somna bredvid!

Doppresent, morsdagspresent eller bara tröst

Oavsett anledningen till att skicka en nalle är det en mycket uppskattad gest. Och även om det är fler än bebisar som gillar mjuka gosedjur går det inte att bortse från det faktum att det är en perfekt doppresent!

Det är också fint att ge bort en nalle tillsammans med en ask choklad, en bukett blommor, ett fint smycke och så vidare. En sån present passar som mors- och farsdagpresent, kärleksgåva, födelsedagspresent, krya-på-dig-hälsning, morgongåva, bröllopspresent, lyckönskning och liknande.

Vänskaps- och kärlekspaket

Den som vill skicka mer än en nalle bör vända sig till ett företag som har färdiga nalle-kit. Att skicka en nalle iklädd en tröja med ett personligt budskap eller kanske ett citat visar på extra omtanke och kommer att förgylla tillvaron för mottagaren en lång tid framöver. Det finns mängder med söta gosedjur att välja bland och de går utmärkt att kombinera dem med en bok, en ask chokladpraliner, biocheckar och så vidare.

Välgörande Nallegram

Självklart går det också bra att skicka ett Nallegram till ett barnsjukhus och till andra välgörande ändamål. Runt jul är det många organisationer som har egna insamlingar av julklappar till utsatta barn. Det blir ett perfekt tillfälle att skänka en nalle eller två med ett personlig julkort runt halsen.