Smycken

Här finner ni lite information om olika typer av smycken. Att ge bort ringar, örhängen och andra smycken är perfekt som en romantisk present 

En av de vanligaste kärlekspresenterna är smycken. Tänk bara på förlovningsringar, vigselringar och morgongåva. Men du kan också ge bort smycken till din älskade utan att ha några tankar på bröllop eller förlovning. De flesta människor tycker om smycken och uppskattar ett halsband, örhängen, en ring eller en snygg klocka. Det finns både romantiska smycken, klassiska smycken och moderna smycken. Det finns alltså smycken som passar alla stilar och alla åldrar. Och om du inte hittar det smycke som känns riktigt, riktigt rätt så kan du alltid köpa ett presentkort på en smyckesbutik och ge bort det tillsammans med ett personligt kort. Det finns smycken i alla prisklasser, så det är enkelt att ge bort smycken, oavsett om mottagaren är din vän, din mamma, ditt syskon, ditt barn eller din älskade.

Alla känner till marknadsledande Guldfynd. Kika in på Guldfynd.se och se om deras erbjudanden och smycken faller dig i smaken. De erbjuder en uppsjö olika typer och modeller av smycken.

Förlovningsringar är ringar som bärs av ett par som har förlovat sig. Vanligtvis har man graverat in förlovningsdatumet och namnet på den person man har förlovat sig med. Förlovning var förr en bekräftelse på att ett par avsåg att gifta sig och tanken var då att man skulle ingå äktenskap inom ett år efter förlossningen. Här i Sverige bär både mannen och kvinnan en förlovningsring som bekräftelse på förlovningen. Vigselringar är förstås de ringar som bärs av ett par som ingått äktenskap. Tidigare var det enbart kvinnan som bar vigselring och ringen fick hon då av sin äkta man. Men numera bär både män och kvinnor vigselringar. Växlandet av ringar är en viktig del av vigselceremonin i kyrkan. Både förlovningsringen och vigselringen bärs traditionellt på vänstra handens ringfinger. En morgongåva är en present, oftast ett smycke, som mannen ger till sin hustru på morgonen efter bröllopsnatten. Traditionellt sett är det ett pärlhalsband eller ett diamanthalsband som ges bort, men det kan också vara en ring som ska bäras på högra handens ringfinger eller ringfinger.

För dig som vill ge bort något riktigt personligt så finns ofta möjligheten att designa ditt eget smycke hos en guldsmed. Ett handgjort smycke, helt efter mottagarens egna önskemål vore väl underbart att få. På senaste tiden har även namnsmycken blivit alltmer vanligt. Det är helt enkelt vanliga smycken, antingen i guld eller i silver, med din väns namn ingraverat. Tänk att gå omkring med din sons eller dotters namn kring halsen. Du kan också gravera in något annat ord som betyder mycket för dig, eller varför inte ett ordspråk eller liknande. Ett namnsmycke är en personlig doppresent eller kärleksgåva.