Upplevelse

Här kan ni hitta lite rolig information om varför ni bör ge bort en upplevelsepresent framför en tradionell present. Vi tipsar även om vart ni kan köpa den bästa upplevelsen

Om du vill köpa en present till din vän eller älskade, men helst vill ha något unikt och personligt, så är en upplevelsepresent en bra sak. Det finns massor att välja bland, varför inte välja något som du och din vän kan uppleva tillsammans? Ni kan åka hundspann under midnattssolen i Lappland, rida islandshäst i Jämtland, gå på chokladprovning, köra rallybil, prova på att dyka, gå på bio eller varför inte ett spabesök för en dag? Att boka en upplevelse är något som blir alltmer populära som kärlekspresenter.

På nätet finns det mycket att välja bland för dig som vill hitta den ultimata upplevelsepresenten för din partner. Du väljer själv vad du vill köpa, utifrån ert intresse, smak, prisnivå och den tid ni kan lägga ner på upplevelsen. Vissa saker tar flera dagar, medan andra bara ett par timmar. Vissa upplevelser kanske kräver att ni åker bort, medan andra saker finns att uppleva i närheten där ni bor. En del saker kanske ni vill göra tillsammans bara ni två, medan andra saker kan vara roliga att göra tillsammans med barnen. Kanske ett besök på zoo, eller på ett äventyrsbad.

Bra sidor med olika typer av presenter:

Greatdays.se – Upplevelser
Interflora.se – Blommogram
Guldfynd.se – Smycken på nätet
Chokladbudet.se – Chokladogram

Det finns upplevelser som passar alla smaker. Det finns upplevelser att göra i luften – till exempel att flyga veteranflygplan, hoppa fallskärm, provflyga trike eller att prova tandemflyg med skärm. Det finns upplevelser för er som tycker om motorer och fordon på hjul – ni kan åka rallybil, köra gokart, prova på offroadkörning eller varför inte åka på militärjeepsafari i Jämtland. För er som älskar vatten så kan ni prova på att dyka, paddla, segla, eller åka vattenskoter. Vad sägs om en romantisk kvällspaddling för två? Om din älskade är äventyrlig av sig så finns det en hel del att välja mellan; hoppa bungyjump, rida islandshäst, forspaddling, eller åka hundspann.

Men upplevelsepresenter behöver inte alltid vara äventyrliga och fartfyllda. Även för er som är mer stillsamma och tycker om att slappa och mysa kan hitta många roliga upplevelser. Om ni är den kulturella typen kanske det passar med en kurs i smyckestillverkning, glasblåsning, att spela in en egen CD eller att lära er att binda blommor. På spa finns det en hel del upplevelser att prova på, allt från manikyr och pedikyr till massage och olika behandlingar. På många ställen kan man njuta av en lyxig spa-weekend eller en avslappnande afton för två. Att prova på nya smaker är också en upplevelse. Om din partner uppskattar en sådant som god whiskey, ett gott vin eller lyxig choklad så finns whiskeyprovning, ölprovning, vinprovning och chokladprovning. Eller varför inte lyxa till det med champagneprovning!