Parfym

Att köpa en parfym är alltid ett säkert kort ifall man ska köpa en present till sin partner. En parfym passar även bra att köpa till vänner och familj

Parfym är det många som ger bort som en kärlekspresent till den tjej eller kille som de är ihop med. De flesta uppskattar en god parfym och vill gärna ha det i present. Om du vet vilken parfym som är hennes eller hans favorit så kan du enkelt köpa den direkt via Internet. Det finns många hemsidor som erbjuder de mest populära parfymerna till bra priser. Om du däremot inte vet vad han eller hon tycker om för parfymer, eller om du vill köpa en ny sort som han eller hon ska få testa, så är det enklare att du går på stan till en parfymaffär eller ett varuhus där du kan få lukta på olika parfymer för att känna dig fram till vilken som du tycker doftar godast. En del tjejer och killar har en ett par favoritparfymer som de växlar mellan när de tröttnar på någon av dofterna. Andra provar gärna nya parfymer och har ett stort doftförråd så de har en parfym till jobbet, en annan till festen och en tredje för att förföra dig.

Parfym.se säljer parfym till rabatterat pris på nätet.
Kika in och se om de har något som passar dig.

Parfym finns i olika koncentrationsgrad, i form av parfymextrakt. Det finns bland annat Eau de parfym, Eau de toilette eller Eau de Cologne. Dessutom kan parfym finnas i till exempel tvål, duschkräm, deodorant och kroppsspray. I hushållsartiklar är parfym också vanligt, som i diskmedel eller rengöringsmedel. Tyvärr finns det många människor som är överkänsliga mot dofter. Därför finns det parfymfria alternativ till dem.

Konsten att göra parfymer uppstod redan i Mesopotamien och antikens Egypten. Därefter utvecklades konsten vidare via romare och perser. Tidigare användes örter, kryddor och blommor för att få en väldoftande parfym. Från och med slutet av 1850-talet har parfymtillverkningen ökat kraftigt. Bland annat så kunde man nu framställa parfymer genom syntetisk framställning, vilket gjorde att parfymer därmed kunde tillverkas billigare och dessutom kunde en hel rad nya doftämnen framställas.

Man brukar dela in parfymer i olika kategorier. Det finns till exempel parfymer som klassas in bland blomdofter, där parfymer baserade på rosor, liljekonvaljer, och andra blommor finns. Det finns också andra parfymer som kallas för orientaliska. Dessa består av dofter av vanilj, kryddor och trä. Havsdofter är parfymer som är tänkta att dofta friskt och ska ha doften av hav. Det senaste är att ha en parfym med fruktdoft, som till exempel äpple, hallon och persika. Vilken parfym du än väljer att ge bort till din vän på kärlekspresent. Se så lär den bli uppskattad.