Blommogram

Att skicka ett blommogram är både romantiskt och smidigt att skicka till sin partner. Man kan även skicka blommor till vänner och familj likväl. 

Blommogram innebär helt enkelt att du kan beställa en blomsterbukett via telefon eller Internet och få den levererad till en mottagare som bor nästan vart som helst i Sverige. Du väljer vilken prisnivå buketten ska ligga i och du kan även själv komma med önskemål om speciella blommor.

Har du inga sådana önskemål så komponerar butiken själv ihop en fin bukett med blommor som passar bra tillsammans. Du kan även be butiken skicka med ett kort där du själv väljer vad de ska skriva på kortet. Ordet BLOMMOGRAM är Interfloras eget registrerade varumärke. Efter Internets uppkomst har antalet liknande tjänster blivit alltmer populärt. Chokladogram, nallegram och pocketogram – det finns mycket att välja bland.

Kika in blommogram hos Interflora.se och se vilka buketter du kan välja mellan.

Skicka ett blommogram

Blommogram innebär helt enkelt att du kan beställa en blomsterbukett via telefon eller Internet och få den levererad till en mottagare som bor nästan vart som helst i Sverige. Du väljer vilken prisnivå buketten ska ligga i och du kan även själv komma med önskemål om speciella blommor.
Har du inga sådana önskemål så komponerar butiken själv ihop en fin bukett med blommor som passar bra tillsammans. Du kan även be butiken skicka med ett kort där du själv väljer vad de ska skriva på kortet.

Ordet BLOMMOGRAM är Interfloras eget registrerade varumärke och du hittar det på Interflora.se.
Efter Internets uppkomst har antalet liknande tjänster blivit alltmer populärt. Chokladogram, nallegram och pocketogram – det finns mycket att välja bland.

Blomsterbud via nätet

Få presenter anses vara lika romantiska som en fin blombukett. Blombuketten är en klassisk present som fungerar vid alla tillfällen just eftersom den kan se ut på så många olika sätt. Planerar du att överraska din älskling på alla hjärtans dag? Då är röda rosor det perfekta valet. Vill du istället gratta farmor på födelsedagen? I så fall fungerar det lika bra med en vacker krukväxt.

Ett blommogram kan liknas vid ett blombud. Det går ut på att du beställer blommor via internet eller telefon och får dem levererade till vilken adress du vill. Just termen blommogram är egentligen Interfloras varumärke, men den används ofta synonymt med blombud och blomleveranser.

Du väljer själv vilken typ av bukett du vill skicka och det är naturligtvis möjligt att beställa en speciell bukett enligt dina egna önskemål. De vanligaste alternativen listas nedan.

  • Blombukett med choklad
  • Blombukett med armband
  • Blombukett med nalle
  • Blombukett med ballong
  • Kransar

Ett tips är att välja blommor enligt årstid. Under vintern kan det t.ex. vara svårt att hitta somriga blommor, men om man kan tänka sig något mer vintrigt kan man hitta en mängd snygga alternativ.

Överraska någon med blommor

Att skicka blommor till någon du tycker om är aldrig fel. En fin bukett med färgglada blommor får oss på bra humör och tillför en härlig färgklick i hemmet.

Men blommogrammet är betydligt mer än så. En överraskning i form av en blombukett kan säga en hel del och få oss att känna oss uppskattade. Blommogrammet är ett tecken på att avsändaren lagt tid och energi på att göra något fint, vilket stärker vilken relation som helst.

När du beställer ett blommogram är det viktigt att vara ute i god tid. Det gäller framför allt om du har särskilda önskemål, t.ex. vill ha blommor som leverantören inte har hemma. Detsamma gäller inför högtider som jul, påsk, midsommar, o.s.v.

Kika in Interflora.se för blommogram

Blomsterspråket

Förr hävdade man att blommor kunde tala. Inte själva blommorna kanske, men man menade att man kunde säga ett budskap med hjälp av blommorna, genom att tänka på vilka slags blommor man valde, vilken färg de hade samt hur många blommor man gav bort. Det kunde betyda allt från vänskap till frieri. Blomsterspråket användes redan av de gamla grekerna, fast då var det med örter de kommunicerade. Det sägs även att blomsterspråket användes flitigt i Orientens harem. Kvinnorna fick inte ha någon kontakt med omvärlden och därför kommunicerade de med hjälp av blommor istället. Idag används knappt blomsterspråket alls, men det kan ändå vara roligt att veta betydelsen i de blommor du får eller ger bort. En blomma säger mer än tusen ord.

Blomstersorter och dess betydelse

Amaryllis (röd) – Jag högaktar dig från djupet av min själ
Anemon – Din svartsjuka är överflödig
Aster (violett) – Älskar du som jag?
Aster (vit) – Lugna dina upprörda känslor
Blåklint – Det vackra är inte alltid det viktiga
Cyklamen – Jag älskar som tidsfördriv
Förgätmigej – Låt min bild evigt bo i ditt hjärta
Gullviva – Ge mig nyckeln till ditt hjärta
Hortensia – Varför glömde du mig?
Hundkex – Jag är din slav
Hyacint – Vaknande, spirande och gryende kärlek
Iris – Fordra gärna vänskap, men inte kärlek
Jasmin – Bara en natts lycka
Kaprifol – Tvivla inte på min kärlek
Kardborre – Du är alltför efterhängsen
Klöver (röd) – Jag vill förbli fri, som jag har varit
Klöver (vit) – Neka mig inte vänskap
Kärleksört – Får jag aldrig träffa dig ensam?
Ljung – Du är otacksam
Lönn – Du är inte särskilt söt
Maskros – Avvisad kärlek
Myrten – När ska vårt bröllop stå?
Narciss – Jag älskar, men inte dig
Orkidé – Otrohet
Pensé – Tänk på mig
Påsklilja – Jag kan inte uthärda tanken på att mista dig
Ringblomma – Stilla djup sorg, förtvivlan
Ros (röd) – Jag älskar dig
Snödroppe – Du lockar fram kärleken i mitt hjärta
Solros – Storsinthet
Tulpan (gul) – Hopplös kärlek
Tulpan (röd) – Kärleksförklaring
Tussilago – Den första kärleken
Ängsviol – Jag är inte den rätta, som du söker

Blommans färg betyder

Rosa – Jag är förälskad och trogen.
Röda – Jag längtar efter dig.
Orange – Jag är din vän.
Mörkröda – Jag väntar på dig.
Lila – Jag önskar dig all lycka.
Blå – Jag är dig trogen intill döden.
Gula – Du är solen i mitt liv.
Vita – Jag tror på din ärlighet och oskuld.
Bukett: Röda/Vita/Blå – Detta är ett frieri

Antalet blommor betyder

En – Du är allt för mig.
Två – Jag vill resa bort med dig.
Tre – Jag vill träffa dig igen.
Fyra – Jag högaktar och tackar dig.
Fem – Jag vill göra allt för dig.
Sex – Jag tror inte på dina löften.
Sju – Jag älskar dig.
Åtta – Jag är din intill döden.
Nio – Jag vill vara ensam med dig.
Tio – Vill du bli min hustru/man.

Kika in Interflora.se för blommogram