I samarbete med peterakare.se

Om du står inför en flytt kan det vara en god idé att anlita en flyttfirma som gör jobbet åt dig. Du slipper tänka på hur allt ska transporteras och kan ta flytten med lugn och ro. När du jämför olika flyttfirmor bör du först ha en bra översyn på hur mycket du ska flytta. Det är stor skillnad på att bo i en liten etta eller ett större hus. En bra riktlinje är att nämna hur många som bor i huset och vad det är för typ av boende. Då får flyttfirman ett bättre hum om hur stor lastbil de behöver samt hur mycket personal de ska avvara.

Vad kostar en flyttfirma i Stockholm?

En flyttfirma i Stockholm tar normalt ett timpris som kan ligga på allt mellan 350-550 kronor i timmen. Dock är detta bara en uppskattning och det kan variera stort mellan olika firmor. Därför är det smart att jämföra olika alternativ och inte välja första bästa. De flesta flyttfirmor erbjuder möjligheten att få en kostnadsfri offert innan du bestämmer dig. Kostnaden baseras även på hur långt du ska flytta. Om du endast ska flytta inom Stockholmsområdet blir det alltså billigare än att flytta någon annanstans i landet.

Våga ställ krav på din flyttfirma

Du som kund har rätt att kräva vissa saker när du ska anlita en flyttfirma. De måste för det första ha en giltig försäkring, annars faller ansvaret på dig om det skulle hända något under flytten. Hör också efter vad som faktiskt ingår i priset. Vissa flyttfirmor delar ut flyttkartonger, andra förväntar sig att du står för den biten själv. Var också noga med att det inte blir något missförstånd om tid och datum för själva flytten samt meddela om det finns möbler eller ägodelar som kräver särskild behandling. Det kan till exempel handla om en flygel eller andra tyngre saker.