En gemensam resa som present kan vara både romantisk och uppskattad. Det finns dock ett par potentiella fallgropar för dig som faktiskt bokar resan innan och inte bara vill ge bort “idén” om en kärleksresa.

Som med alla presenter finns risken för att mottagaren av någon anledning inte uppskattar resan som present. Det kan så klart vara det specifika resmålet du valt men när det gäller resor är det ju även så att de ska passa in i kalendern. Det senare är såklart enbart ett potentiellt problem om du faktiskt redan bokat resan. Så hur kan man gå tillväga så att den bokade kärleksresan inte blir en flopp?

God framförhållning

Det kanske mest självklara tipset är att ha god framförhållning. Att ge bort en långhelg i Paris om två veckor kan slå fel om du inte har benkoll på din partners kalender. Samma långhelg om 6 månader kommer ha mindre risk för dubbelbokning. Men en present man först kan ta del av om ett halvår är ju inte alltid det mest spännande. Som tur är finns det andra knep.

Fejkad bokning

Vill du vara lite mer romantisk och åka iväg på er kärleksresa så fort som möjligt kan det vara nödvändigt att fejka en annan bokning för de aktuella datumen. Genom att boka upp någon annan aktivitet så vet du att din partner är tillgänglig. För detta kan det krävas lite kreativitet och det kan ju inte vara något som är i närheten av att vara lika trevligt som den faktiska presenten. Samtidigt kan det inte vara något som är så trist att din partner kommer försöka slingra sig ur bokningen. 

Betala med rätt kreditkort

Oavsett om du har god framförhållning eller vet att de bokade datumen funkar kan det alltid dyka upp oförutsedda händelser. Så om du bokar resan och betalar för den kan det vara värt att kontrollera vad som gäller för ditt kreditkort. En vanlig missuppfattning är att exempelvis avbeställningsskydd ingår i din hemförsäkring. Så är sällan fallet. Just avbeställningsskydd ingår dock vanligtvis om du betalat för resan med ett bättre resekort. Dessa kreditkort har i regel även andra reseförsäkringar som exempelvis ersättning vid inställt eller försenat flyg.

Så om du planerar att boka hela resan och boendet rekommenderar vi att du betalar med ett kreditkort som faktiskt skyddar dig ifall det uppstår några problem.

Lycka till!