Det första som möter en på Coolstuff.se är en kort beskrivning av innehållet och syftet. Man vill erbjuda ”roliga presenter och prylar” och försäkrar att man ”letar världen runt för att hitta de roligaste, tokigaste och mest innovativa prylarna du inte visste att du behövde”. Direkt till vänster på förstasidan och i anslutning till ovanstående beskrivning av sajtens idé finns sedan de olika avdelningarna uppradade, exempelvis Jul, Data, Party, Retro och Teknik. Det går också att söka bland ”Alla produkter”, men då får man förbereda sig på en ganska slumpmässig scrollning bland de tusentals prylarna som presenteras efter varandra utan någon synbar ordning.

Roliga prylar på nätet hos Coolstuff

Bättre alltså att hålla sig till någon av de kategorier de olika prylarna sorterar under. Och att det rör sig om både roliga, udda och tokiga presenter och produkter när coolstuff.se får välja är ingen överdrift. Inför julen kan den som vill beställa shotglas av polkagris, i vilka man kan svepa en julsnaps och sedan knapra i sig glaset, i julfärgerna rött och vitt.

Under avdelningen ”Party” fortsätter de festrelaterade tillbehören att flöda, i form av en tumring och ölöppnare i ett, silikonmannen Splat Stan som fungerar som ett udda glasunderlägg och Kon Loy, som stilla stiger till väders när den fjuttas på i en vacker och lysande sorti.

Coolstuff.se finns verkligen allt man kan tänka sig (och framför allt sådant man faktiskt inte kan tänka sig) av roliga och märkliga prylar. Betalningsmöjligheterna är flera, det går att betala med sitt bankkort, mot faktura (avgift på 15 kr tillkommer), via sin internetbank eller mot postförskott. Om man går loss ordentligt med beställningarna kan möjligheten att delbetala sin leverans kanske vara lämplig.

Villkoren är generösa, Coolstuff lämnar 2 års garanti på varorna, erbjuder 90 dagars öppet köp och snabb leverans, alla ordrar som inkommer senast klockan 14 skickas samma dag.

Med en späckad startsida som samtidigt ger klar överblick över sajtens innehåll – både en topplista över populära produkter och ett fönster med nyheter presenteras – går det oväntat smidigt att röra sig bland de otaliga prylarna och med det enkla betalsystemet och de generösa villkoren kan Coolstuff.se sammantaget sägas vara en mycket bra sajt för den prylgalne. För den villrådige present- eller julklappshandlaren finns alla möjligheter att tillfredsställa sina behov här. Du kan också hos Presenttipsaren.nu läsa ett omdöme om Coolstuff ifall du vill veta mer och denna prylmecka.

Vill man ha ännu mer inspiration eller tips kan man besöka den fysiska butiken på Hamngatan i Malmö.

Betyg 9/10