I samarbete med hittakärleken.se

Att dejta för att hitta kärleken är ett gammalt fenomen. Det har dock blivit allt mer vanligt att man använder sig av nätdejting. Där börjar man med att skriva till personer och kanske prata via telefon eller webbkamera innan man alls träffas i verkligheten.

Hitta rätt på dejtingsidorna

Det finns många dejtingsidor online och de riktar in sig på olika målgrupper. På Hittakärleken.se kan man jämföra olika dejtingsajter för att se vilken som passar en bäst. Vissa sajter riktar sig till singlar med lite högre inkomst, andra till ensamstående föräldrar. Det finns också sajter som riktar sig till singelkvinnor, andra till singelmän. Självklart finns det också sajter där man är välkommen oavsett kön, inkomst eller sexuell läggning.

Att tänka på när man dejtar

Att dejta online går till i princip som att dejta ute i samhället. Det är bara att viss del av kommunikationen sker i text, via telefon eller videolänk istället. Överlag bör man tänka på samma saker som på en riktig dejt. Man kanske kan klä upp sig lite, och prata om sådant som är intressant. Det gäller att känna av stämningen lite. Om man känner att man inte riktigt kan komma överens med personen eller att man inte alls passar ihop är det bättre att vara ärlig om det. Det hör till hyfs att man hör av sig till sin dejt om man inte vill träffas mer, eller om man inte har möjlighet att komma eller skriva på en avtalad tid.

Att hitta sin sanna kärlek

Ibland kan det vara kärlek vid första ögonkastet men det är väldigt ovanligt. I de allra flesta fallen får man dejta flera olika personer för att hitta någon man verkligen gillar. Att bara falla för utseendet på en bild online är en helt annan sak än att också komma överens med personens åsikter och det måste också finnas en kemi mellan parterna för att dejtandet ska leda till något mer.

Nätdejting är dock ett väldigt praktiskt sätt att träffas på eftersom man kan möta personer från hela Sverige, eller rent av personer från länder man aldrig skulle besökt annars.