Det är nog många som känner igen sig att det är svårt att hitta den perfekta presenten till sin partner. Speciellt när han eller hon redan har allt, eller själv brukar köpa sakerna som finns på önskelistan. För att underlätta i sökandet har vi samlat tre goda tips!

Rama in dina minnen

Många minns säkert den klassiska analoga kamerafilmen. Den som man skulle vara försiktig med för att inte förstöra negativen; och där man behövde välja ut rätt tillfälle att fotografera eftersom man bara hade ett visst antal fotografier på varje film.

Idag är det, på både gott och ont, mycket annorlunda där vi i princip lever med mobilen i handen. En fördel är att man kan knäppa foton på sig själv och nära och kära när som helst i såväl vardagen som på semester. Dock har tiden med framkallning passerat oss förbi, och det är inte alls lika populärt att framkalla och rama in sina bilder som det var tidigare.

Därför kan ett tips vara att faktiskt framkalla några av de bästa semesterbilderna och ge till sin partner. Det blir ett livslångt minne som inte tappas bort bland tusentals andra fotografier i mobilens kamerarulle. Idag finns det även en mängd olika ramar att välja till, och fotografierna går att få i en mängd olika storlekar och material.

Samlarföremål

Samlar din partner på något speciellt, så kan detta vara ett tips om fantasin inte riktigt vill ge med sig. Samlarföremål kan vara såväl antika saker som konst, men det kan också vara mer moderna saker som glas eller en servis.

Fördelen att ge en sådan present, är att man vet att det är något ens partner kommer att tycka om. Kanske samlar ni tillsammans på en vacker servis att ha framme när gästerna kommer, eller så kanske sambon samlar på unika whiskyglas.

Samlingsföremålen är många, och de kommer i alla storlekar och former. Något som dock är typiskt är att man sällan unnar sig själv det man verkligen tycker om, och vad är då bättre än att få något sådant av sin partner.

Upplevelser

Ett annat presenttips som blivit alltmer populärt, är att uppleva mer tillsammans. Kanske vill man under en jul fokusera på lite mer på varandra i stället för att ge bort materiella saker. 

Idag finns det flera olika företag som säljer paket med upplevelser med allt från vinprovningar och massage, till att köra snabba bilar och hoppa fallskärm. Det går alltså att hitta något som passar alla och kan samtidigt vara en rolig sak som man kan göra tillsammans.

Det går också självklart att skapa en egen upplevelse själv. Kanske vill man ta med sig sin partner på en spontan resa, eller på en weekend till ett mysigt hotell med spa och behandlingar. Eller kanske helt enkelt bara en riktigt härlig middag på stan.

Det är i slutändan egentligen endast fantasin som sätter stopp för vilka presenter man kan ge sin partner. Men när den där fantasin väl tryter, ja då kan lite tips på vägen vara bra att ha!