i samarbete med stockholmflyttstädning.nu

När man ska flytta ut ur ett hus eller en lägenhet så är det vanligt att man beställer flyttstädning från en städfirma. Dels av anledningen att de ofta är professionellt inriktade på just sådan typ av städning, men även för att det tar en hel del tid att städa i samband med flytt, vilket inte alla har tid med. De flesta större städfirmor erbjuder flyttstädning som en tjänst. Priserna för flyttstädning varierar beroende på bostadens storlek och var i landet städfirman finns. Att hitta en städfirma som erbjuder flyttstädning är oftast inte svårt alls, det räcker med att söka på Google efter exempelvis ”flyttstädning i Stockholm” så bör man få upp en hel del olika städfirmor man kan kontakta.

Vad ingår i flyttstädning?

Vad som ingår i flyttstädning kan variera lite beroende på vilken städfirma du anlitar men i regel kan man räkna med att samma tjänster ingår hos de flesta firmorna. Grunden för flyttstädning är att bostaden ska bli helt fri från damm och smuts på alla ytor inklusive bakom spisar, kylskåp, frysar och toalett. Det är alltså en väldigt noggrann städning jämfört med en vanlig städning där man oftast bara städar öppna synliga ytor.

Priserna för flyttstädning varierar lite beroende på vilken flyttfirma man anlitar, men främst beroende på storleken på bostaden som ska städas. Man brukar säga att en bra tumregel är att en flyttstädning i Stockholm kostar mellan 150 och 200 kr per timme, alternativt 50 – 70 kr per m2. Vill man ha ett mer fast pris så kan man räkna på cirka 1000 kr för en enrumslägenhet, runt 1300 kr för en tvårumslägenhet och runt 2000 SEK för en trerumslägenhet. Om man vill veta exakt pris så brukar de flesta flyttfirmor kunna lämna en gratis offert på begäran om vill ha svart på vitt vad det kostar.