Cigarrer har funnits i århundraden och har varit en del av många kulturer. I Sverige förknippas cigarrer mestadels med män och deras rökvanor, men detta är dock inte fallet i andra länder runt om i världen där cigarrer är populära även bland kvinnor.

I den här artikeln kommer vi att ta en titt på vilka typer av cigarrer som är populära bland både män och kvinnor i olika kulturer runt om i världen, samt vilka tillbehör man kan införskaffa för sina cigarrer.

Olika typer av cigarrer

Det finns många olika typer av cigarrer, som alla passar för olika typer av människor och olika typer av situationer. Två av de mer kända typerna av cigarrer är:

  • Cigarillo – Dessa är små cigarrer som finns i en mängd olika smaker som mynta eller choklad som kan rökas som en kort rökning eller till och med som förrätt före middagen. De kan också användas som ett alternativ till cigaretter eftersom de inte har tillräckligt med nikotin för att göra dig beroende av dem som vanliga cigarrer.
  • Belicoso – Dessa är långa cigariller som kommer med båda ändar tända och kan avnjutas av människor som vill ha något mellan kortare rökstunder och vanliga cigarrer.

Roliga och användbara tillbehör till cigarrer

Att röka en cigarr är mer än att bara röka en cigarr – det är en livsstil, ett uttryck för vem man är som person. Det finns många olika tillbehör till cigarrer som både kan förgylla upplevelsen samt vara användbara för att förvara cigarrer.

  • Cigarrskärare: Dessa verktyg är ofta gjorda av titan eller rostfritt stål och låter användaren skära av en liten bit cigarr åt gången. De finns i olika former och storlekar så att de kan förvaras i allt från jeansfickor till cigarrfodral.
  • Humidorer: För att se till att cigarrerna hålls i toppskick är det bra att införskaffa humidorer, som är lådor utformade för att hålla cigarrer, tobak och tillbehör. De är lufttäta och håller luftfuktigheten konstant och finns i en mängd olika storlekar. De kan köpas separat eller som en del av ett set.
  • Tändare: Det finns många olika typer av tändare som kan användas för att tända cigarrer när de ska tändas eller när de slocknar. Dessa finns i många olika stilar och designer, så du kan införskaffa en som passar just dig.

Se till att skaffa din käresta cigarrer och tillbehör i hög kvalité, så att de kan njuta av upplevelsen på rätt sätt!