Att få uppskattning och känna oss älskade är ett mänskligt behov och är något som vi alla mår bra utav. Uppskattning kan ske i flera former. Det kan vara allt ifrån komplimanger och uppmuntran till gåvor. Allt som visar omtanke. Det är precis lika viktigt att ge uppskattning som att få den. En av de bästa känslorna som finns är att få se hur glad en person som du tycker mycket om blir när han eller hon får en present av dig. Det kan ofta vara så mycket roligare att ge än att få. Att hitta den perfekta presenten kan vara svårt, men det är värt allt letande och tänkande när du får se personens reaktion.

Visa uppskattning med en present

Ibland kan det vara svårt att sätta ord på hur mycket en person betyder för en. Då är det perfekt att istället försöka visa det med en fin present. Vad som räknas som en fin present är olika från person till person. Priset för en fin present varierar, och ibland ska det kostas på lite extra när du tycker att personen behöver extra omtanke. Enkelt sagt är en fin present något som du vet att personen kommer att tycka om, och att du har en tanke bakom. Tanken bakom presenten är minst lika viktig som själva presenten i sig. Vid val av present så gäller det att sätta mottagaren i fokus. Vad skulle han eller hon vilja ha, vad tycker personen om och vad vill jag säga med min present? Fundera på vad du vill att presenten ska betyda för den du vill ge den till. Ska den symbolisera ert förhållande, hur mycket du älskar personen eller visa hur stolt du är över honom eller henne? Det går att säga mycket genom en fin och omtänksam gåva, samtidigt som det även bidrar med glädje. Vad som passar som present beror lite på situationen. Ska det vara en födelsedagspresent, studentpresent, bröllopspresent eller en present bara för att visa hur mycket du bryr dig om och uppskattar personen? Kanske tycker du att den här personen behöver unna sig lite och få något extra fint?

Förslag på fina presenter

  • Smycken – Ett fint armband, halsband eller klocka är en populär present som personen kan använda både till vardags och vid finare tillfällen. Smycket kan bli en symbol för er relation och det är inget som går sönder eller behöver bytas ut med tiden på samma sätt som elektronik.
  • Elektronik – En ny mobiltelefon, surfplatta dator eller aktivitetsklocka är väldigt uppskattade presenter som personen kommer kunna använda till vardags. Det är ofta något som personen känner ett behov av att ha.
  • Inredning – Det finns mycket fint som går att köpa i alla prisklasser, och det finns ofta något som alla behöver eller vill ha. Här gäller det också att ha koll på vad personen har för stil eller om hen föredrar vissa märken över andra.
  • En upplevelse – En matlagningskurs, t.ex. få chansen att åka i en Ferrari eller gå på vin-och chokladprovning. En del personer vill hellre ha upplevelser i vardagen än saker, och då passar det perfekt att ge en upplevelse istället. Det ger även möjlighet att testa på något nytt. Det finns många typer av upplevelser, och priserna varierar beroende på vad det är för upplevelse och hur omfattande den är.
  • Resor – Många tycker om att resa och det är en uppskattad present. Det kan vara en spa-weekend, en weekend i en annan stad eller en utlandsresa. Kanske kan ni åka någonstans tillsammans för att umgås bara ni två på tumanhand. Resor kan vara dyrt men det är möjligt att finansiera resan eller delar av den med privatlån.
  • Något som passar personens intressen – Det kan vara köksmaskiner, verktyg eller trädgårdsväxter. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Hjälp med finansiering av en present

När du hittar den perfekta presenten så vill du inte att pengarna ska begränsa dig. Det är inte alltid som det finns tillräckligt mycket pengar på kontot i just den stunden som presenten ska köpas. Då finns det möjlighet att ta ett privatlån för hela summan eller en del av den. Om du bestämmer dig för att använda dig av privatlån som finansiering av en present så är det viktigt att jämföra olika banker. För att hitta den bank som passar dig och din plånbok bäst så är det viktigt att jämföra bankernas räntor och låneavtal. Flera banker och lånegivare finns samlade hos Axo finans, och du kan låta dem jämföra de olika bankernas räntor åt dig. De gör det enkelt för dig att få en överblick samtidigt som du får de bästa låneerbjudandena direkt till din mejladress, vilket sparar dig både tid och energi. Genom privatlånet så får du möjligheten att skänka glädje och omtanke till en person som du bryr dig mycket om genom att ge hen en fin present.