Det är roligt att få ge bort en riktigt fin present, särskilt en gåva som både är snygg, prisvärd och har det lilla extra. Ett tips är att ge bort konst, posters och ramar. Den rätta bilden på väggen kan verkligen lyfta ett rum.

Den perfekta presenten

När du ger bort en present vill du så klart att din kompis, mamma eller brorsa verkligen kommer att uppskatta den. Det är roligt att hälsa på hos en vän och se att de verkligen använder och gillar en present som du gett bort. Men det kan verkligen vara svårt att hitta den ultimata prylen då de flesta av oss redan har allt som vi behöver. Då är en poster eller tavelram den perfekta presenten, den tar liten plats samtidigt som den skapar liv i ett rum. Många posters idag är som små konstverk som kan lyfta en tom vägg eller ge en ny känsla i ett kök eller vardagsrum. Om du är osäker på vilken poster eller ram som du ska köpa, så kan du satsa på ett presentkort. Hos Paper Town hittar du presentkort för att kunna shoppa posters online åt dina nära och kära, så kan de själva välja sina favoriter bland snygga posters, ramar och posterhängare.

Posters som konst

Idag kan du hitta posters som är som små konstverk. Allt från snygga fotografier som ger en suggestiv känsla till kort på metropoler som Paris, Berlin eller London. Förr var det vanligt med maffiga siluetter, idag är det trendigare med närbilder. Istället för att du köper den perfekta bilden på Eiffeltornet i Paris, så sätter du upp en bild på ett kafé i Paris som ger rätt slags atmosfär. Det som gör att dagens posters är konstverk är just att fotografierna förmedlar en känsla, atmosfär. Liksom konst. En konstnär vill berätta något med sin konst, vill få förmedla en känsla eller tanke. Detsamma gäller dagens posters. De är både trendiga, samtidigt som de lyckas vara tidlösa. Det finns också många posters som är som modern konst: enkla tavlor som du aldrig blir trött på. När du ger bort en poster bör du också ge bort en snygg ram eller posterhängare. En posterhängare ger bilden en ”ram” upptill och nedtill. Posterhängare är väldigt snygga i sig själva och passar särskilt bra till svartvita eller stiliserade bilder. Satsa på posterhängare i trä, i målat svart eller ek, så kommer hela väggdekorationen vara som ett konstverk.

När du köper posters bör du tänka igenom vilken slags bild eller känsla som du tror att den som ska få gåvan kommer att uppskatta. Om din kompis älskar att dansa kan det passa med en stilistisk bild på en ballerina eller ett par balettskor; om din pappa älskar New York, så kan du satsa på en bild från staden som verkligen förmedlar folklivet och bruset.

Ramar att fylla

En ram är också en mycket perfekt gåva. Alla behöver ramar. Om du är osäker på vilken slags tavla eller fotografi som din kompis eller kusin kommer att uppskatta, så kan du istället köpa en snygg ram. Om du är en skicklig fotograf kan du ge bort en snygg ram tillsammans med en förstoring från ett gemensamt minne. När du köper en ram för att ge bort är det klokt att försöka hitta en ram som går i ungefär samma färg och stil som personen som ska få den redan använder i sitt hem.