Den bästa presenten en människa kan få är hälsan. Det är definitivt en sanning, men hur kan man ge bort hälsa i present? Ren hälsa går aldrig att ge bort till någon, men ett tips är att ge bort olika kosttillskott som främjar hälsan på olika sätt. Naturliga kosttillskott brukar vara en uppskattad present som kanske framförallt passar till nära vänner, partners och familj.

Först och främst så är det viktigt att aldrig ge bort enstaka vitaminer eller mineraler i present. Vitamin- och mineralnivåerna i kroppen måste vara i balans, så att ta sådana tillskott när det inte behövs är inte en bra idé och kan till och med vara skadligt. Håll dig istället till att ge bort naturliga tillskott som främjar hälsan utan att påverka kroppens nivåer. Om du ändå vill ge bort vitaminer, håll dig till multivitaminer som ger en balanserad nivå utan att skapa en obalans.

En present som ofta är omtyckt och efterfrågad är ekologiska hampatillskott. Det är ett tillskott som är mycket populärt nu för tiden och som många pratar om, så därför vill många testa och se om det fungerar för dem. Populära återförsäljare som exempelvis Hemply Balance har flera olika tillskott som både kan tas som kapslar, oljor, tinkturer eller topiskt som krämer eller salvor.

Tillskotten används kanske framförallt för att de har en lugnande effekt och främjar sömn, men det är även många som använder det på grund av dess smärtlindrande effekter. Det är även många som vill testa hampa som hudvård, eftersom det innehåller många antioxidanter och kan motverka akne. Hampaprodukter är även väldigt omtyckta som hårvårdsprodukter.

Andra tillskott, som till exempel adaptogener av olika slag, är ett annat säkert kort. Ett exempel är macapulver som sägs ge energi, vara hormonbalanserande och främja sexlusten. Det är ett populärt tillskott som går att lägga till i smoothies eller äta i kapslar. Maca utvinns ur macaroten som kommer från Peru. Grönsaken tillhör samma växtfamilj som kålsläktet och smakar som en blandning av pepparrot och palsternacka.

Om du istället vill ge bort något som är lite mer lokalt så kan du ge bort det nordiska supertillskottet rosenrot. Det passar framförallt att ge till kvinnor som vill balansera sina hormonnivåer och lindra klimakteriebesvär. Många kvinnor använder även rosenrot för att främja fertiliteten. Men rosenrot fungerar även för män som vill höja sina energinivåer och tillskottet används av många svenskar under höst och vinter.

Andra nordiska tillskott är blåbär- och nyponpulver som ofta används för att lägga i smoothies eller för att strö över flingor. Det går även att hitta andra bärpulver som till exempel lingon och hjortron.