I samarbete med vackradetaljer.se

Att inreda hemmet med växter i fina vaser gör mycket för en trivsam hemmiljö. Det är inte bara snyggt, det är nyttigt också då växterna renar inomhusluften. Det finns massor med vackra krukväxter, både gröna och blommande, men även torkade blommor och konstgjorda blommor som inte kräver någon skötsel. Man kan arrangera växterna på olika vis för att få olika intryck. Många exemplar av samma växt eller växter som liknar varandra ger en effektfull massverkan. Ett annat sätt är att kombinera växter som är helt olika i storlek, form eller färg för att få kontrastverkan, till exempel sätta storbladiga växter tillsammans med småbladiga eller stela växter tillsammans med mjuka. Effektfullt är det också att sätta en enda blommande växt tillsammans med gröna. Man kan även ordna blommorna i grupper och placera dem i olika nivåer.

Olika slags vaser

Det finns många vaser och krukor i olika modeller och material att välja mellan, alltefter vilka växter som passar. Materialen varierar, alltifrån glas, keramik och plast till mässing, silver och trä. Den klassiska höga, raka cylinderformade vasen passar till höga snittblommor med långa stjälkar, till exempel amaryllis och liljor. En klotvas är rund och har en smal öppning som håller ihop blommorna och ger volym åt buketten och passar de flesta snittblommor. En midjevas har en midja upptill som håller blommorna på plats, den passar bra för tulpaner. En tratt- eller pokalformad vas är vid upptill, stjälkarna hålls ihop i vasen och blommorna sprids ut i den vida öppningen, den passar för en bukett med nyplockade ängsblommor. Förutom dessa större vaser är det också bra att ha flera olika småvaser, där man till exempel kan sätta en avbruten blomma eller kvist eller de första vårblommorna. På Vackradetaljer.se hittar du vaser för alla behov och som gör att blommorna kommer till sin rätt

Bilden visar några exempel på olika vaser du kan köpa på Vackradetaljer. Det finns massor att välja på så kika in deras hemsida och se om deras sortiment faller dig i smaken.