Alla behöver få avkoppling emellanåt och varför inte passa på att göra det med ens partner. I Stockholm finns det många anläggningar som erbjuder par-massage, med olika ritualer och behandlingar. Det finns till exempel aroma-massage, hot stone-massage och olika spa-ritualer som man kan göra med sin partner. Öka samhörigheten till varandra och få en avkopplande massage på köpet.

Massage ingår i friskvårdsbidraget

Att gå på massage kan tyckas och kännas dyrt. Det kan också vara en anledning till att en del drar sig från att gå på det. Det man då ska ha i åtanke är att många för en del anläggningar ingår massagen i friskvårdsbidraget. Det är därför väldigt bra att kunna utnyttja friskvård för massage i Stockholm. Dels för att det är bra för hälsan, men också för att man inte nödvändigtvis behöver stå för kostnaden själv. Hur mycket friskvårdsbidrag man har att nyttja varierar. Det beror på vad man jobbar med och vad arbetsgivaren har bestämt. Men oftast brukar det ligga mellan 2000-3000 kronor.

Massage och spa

Många anläggningar erbjuder som skrivet olika spa-ritualer. Då kan det ingå till exempel massage, bad och bastu. Men också en ritual man ska följa. Det innebär att man får olika uppmaningar att följa. Det kan till exempel vara att ta en is-dusch och avsluta det med bastubad. Alternativt en ångbastu eller ett fotbad. En annan typ av behandling är också fisk-pedikyr. Det innebär att man badar fötterna i en tank med fiskar, som äter upp alla döda hudceller. Detta sägs vara både bra för hyn, men också ger en skön avslappning. Detta brukar oftast avslutas med en avkopplande och värmande massage.

Hot stone-massage

Hot stone-massage innebär att man med hjälp av varma stenar ger kroppen en avslappning. Musklerna slappnar av och mjukas upp och blodcirkulationen ökar. Som med all massage är även detta en bra behandling för den som är stressad. Man använder sig av så kallade lavastenar, samt olja som läggs på de områden man känner mest behov på. Behandlingen kan göras ensam och med sin partner och det finns olika tidsintervall att välja mellan.

Ett perfekt sätt för avkoppling med sin partner

Flera anläggningar i Stockholm erbjuder också bubbelpool som man dessutom kan hyra själv. Det vill säga om man vill ha poolen ensam med sin partner. Efter en avslappnande massage är detta ett optimalt sätt att spendera tiden med sin partner på. Detta eftersom båda är avslappnade och detta resulterar i att man lättare kan fokusera mer på stunden med ens partner, istället för alla måsten i vardagen till exempel.