Oavsett vilket tillfälle som gör att du är på jakt efter en present så är en presentkorg svaret. Det finns helt enkelt presentkorgar för alla! Men när man är ute på nätet och letar så kan det ibland vara lite svårare att hitta rätt eftersom man inte bara kan gå förbi ett skyltfönster och upptäcka var de finns. Man måste helt enkelt veta var man ska leta någonstans.

Här kommer våra bästa tips på webbshopar som erbjuder presentkorgar! Gemensamt för alla hemsidor är att man kan skicka presenten direkt till mottagaren.

Presentlådor hos Bluebox

Om du aldrig har varit inne på Bluebox så har du verkligen missat något! De har alla möjliga prylar som passar perfekt som presenter, inklusive korgar och presentaskar.

Ett exempel är deras presentlåda med produkter från Chili Klaus där det dessutom ingår en signerad bok. En skojig present till någon som gillar hetta i maten!

Presentkorgar med Choklad

Choklad + korgar = sant. Det är bara så det är. Det är ytterst få som inte skulle bli överlyckliga av att helt oväntat få hem en stor korg med choklad, eller kanske en mindre, mer exklusiv chokladpresent.

Vi gillar Chokladbudets stora korgar som innehåller klassiker som Geisha, Twix och Mars. Finns tillgängliga i storlekarna 2, 3, 4 och 5 kg. Mums!

Presentkorgar fyllda med godis

Den enda nackdelen med presentkorgar är att de oftast inte får plats i brevlådan. Det problemet har Godisboxen löst genom att paketera sina presenter i lådor som får plats i alla vanliga brevlådor. De har massor av olika boxar att välja mellan och vissa innehåller även roliga strumpor, trisslotter eller biobiljetter.

En av våra favoritboxar är Hemmamysboxen som innehåller godis och choklad samt presentkort till två filmer på SF Anytime. Sajten Gourmandise har även tipsat om denna present i sin guide om presentboxar.

Presentkorg med blommor och/eller delikatesser

Att man kan skicka blommor med Euroflorist vet de flesta, men visste du att de även har riktigt trevliga presentkorgar med godsaker i? Det härliga är att man även kan kombinera, så att mottagaren både får en fin bukett och något gott att tugga på.

Deras kit Till Livsnjutaren består av riktigt lyxiga produkter såsom macarons, mousserande äppelcider, svensk lakrits och schweizisk choklad. Vi hade inte protesterat om någon ville skicka ett sådant till oss!

Presentkorgar med ostdelikatteser

Hos Ostogram hittar du lyxiga presentaskar sprängfyllda med smakrika ostar, silkeslena chokladtryfflar och pigga marmelader. Allt man behöver för en lyckad kväll, helt enkelt!

Deras lilla presentlåda innehåller till exempel en vitmögelost med creme fraiche, en fransk bondost, choklad med kola och havssalt, semitorkade jordgubbar och en fikonmarmelad med honung. Ja, du hör ju själv, det är helt underbart!

Skicka en nalle!

När du vill skicka en riktigt gullig present så är Nallebudet rätt ställe att vända sig till. En fin nalle i en vacker låda, kanske tillsammans med lite choklad, biobiljetter eller något annat kul tillbehör är en bra present till både barn och vuxna. Särskilt när man ska skicka något till någon som ligger på sjukhus är detta suveränt, eftersom man ofta inte får ha levande blommor där på grund av allergier och då måste skicka något annat.

En av våra favoriter är att skicka nallen Oliver tillsammans med en liten bukett handgjorda blommor och ett par lyxiga chokladbitar från italienska märket Gardini.