Ibland får man en stund över på kvällen. Har man tur får även ens käraste en stund över samtidigt, då kan man krypa ner i soffan tillsammans och sätta på en riktigt bra film. Till filmen skall man givetvis ha popcorn, godis och choklad.

Välja film

När jag vill se en film men inte har en aning om vad jag egentligen vill se utan det enda jag vet är att jag vill se en film, då är det bra att det finns filmrecensioner att läsa. Genom att läsa recensioner om olika filmer så kan jag skapa mig en uppfattning om vad jag vill se eller absolut inte vill se.

Recensioner av filmer

En filmrecension kan med få ord berätta mycket om vad filmen handlar om, vilken genre det är och kvaliteten på innehållet och handlingen. Det är svårt att säga om en recension är en rättvis beskrivning av filmen eller inte för det är recensentens upplevelse som beskrivs i recensionen. Jag tycker det är bra att läsa olika recensioner av samma film, då kan jag själv bilda mig en uppfattning om hur jag tror att filmen är.

När en recension får mig att inte vilja se en film så kan jag tycka att det ändå kan vara intressant att se filmen för det kan vara så att jag tycker det är en bra film och ser på den med andra ögon än om jag inte läst någon recension. Filmrecensioner kan påverka mig som tittare av filmen beroende på om jag börjar titta på filmen med inställningen att det är en bra eller en dålig film.

Jag tycker det är intressant när jag läser recensioner om en viss film som är väldigt olika för då får jag veta mer om filmen än om recensionerna är väldigt lika. När det har kommit en ny film så är det extra spännande att läsa recensioner om den tycker jag. Det blir extra spännande för att jag då inte hört något om den innan av någon som redan sett den och kan med hjälp av recensionen bestämma om den är något jag vill se eller inte.