I samarbete med Nordiskarum.se

Sänggavlar är som namnet antyder ett tillbehör till sängen. Men vad för typ av tillbehör? Genom att läsa artikeln kommer du förstå vad en sänggavel är och vilket syfte den har.

Vad är en sänggavel och vilket syfte har den?

Inte alla sängar har en sänggavel, och det är egentligen inget som behövs för en god natts sömn. Dock kan det vara praktiskt av en rad olika anledningar. Sänggaveln liknar en upphöjd kortare vägg som sitter bakom den ena ändan av sängen där man har kudden. Sänggaveln kan vara av olika material, några vanliga är trä och metall. Av vilka praktiska anledningar ska man då ha en sänggavel?

  • Det ser snyggt ut. Här kan du hitta en gavel till sängen som är både snygg och praktisk. Det gör att sängen ser mer fulländad och lyxig ut.
  • Det skyddar väggen bakom mot svett och hår som avger fläckar. De flesta människor föredrar att ställa sin säng intill en vägg och inte mitt i ett rum. Sover man mot en vägg så är det risk att tapeten blir skavd eller att det uppstår fläckar när svett och hår gnids mot väggen.
  • Man kan dekorera med hjälp av sänggaveln. Det är förekommande att inreda med hjälp av sin sänggavel eftersom den tar upp ett ganska stort utrymme i rummet. Man kan välja material och mönster på sin sänggavel för att få önskat resultat på sin inredning.
  • Det kan hjälpa dig att inte ramla med huvudet bakåt. När man sover så är det lätt hänt att man vrider och vänder på sig. Det är inte helt ovanligt att huvudet ramlar bakom sängkanten vilket kan ge nacksmärtor dagen efter.

Det är viktigt att komma ihåg att sänggaveln bara är en av alla saker i ett hem. Hos nordiskarum.se hittar du möbler och inredningssaker som är både snygga och praktiska. Vänd er till oss för att skapa ditt drömhem!