Att ge bort tandblekning i present är en perfekt idé för den som redan har traskat sig igenom de klassiska skönhetspresenterna, och istället vill överraska sin partner med något annorlunda. Det är dessutom en present som passar både honom och henne – ett vackert leende klär alla. 

Vilken metod ska man välja?

Utbudet av olika tandblekningsprodukter är oändligt och numera finns det dessutom en rad olika metoder att välja bland. Med bästa tandblekning hemma kan du uppnå ett lika bra resultat som på en tandläkarklinik, men till ett betydligt lägre pris.

Tandblekningsgel

Den metod som har kommit att bli särskilt populär på senaste tiden är det så kallade tandblekningskitet. Detta eftersom det i mångt och mycket påminner om den metod som tandläkare använder sig av.

Det finns en hel uppsjö av tillverkare av denna variant men vanligtvis innehållet kitet en eller flera tandskenor, samt en blekningsgel. Proceduren går till enligt följande:

1. Borsta tänderna ordentligt.

2. Värm skenan genom att låta den ligga i varmt vatten.

3. När skenan har blivit mjuk är det dags att forma den efter dina tänder. Detta gör du genom att placera den i munnen och sedan trycka hårt med fingrarna över dina tänder.

4. När du har format tandskenan fyller du den med blekgelen.

5. Nu kan du påbörja själva blekningen genom att återigen placera tandskenan i munnen i x antal minuter beroende på vilken produkt du använder dig av.

Denna metod ger ett jämnt och bra resultat, och gelen räcker dessutom så pass gott att du kan återupprepa behandlingen flera gånger om.

Tandblekningspenna

En tandblekningspenna är precis vad det låter som, en penna som innehåller tandblekningsmedel som du smidigt och enkelt penslar på tänderna. Det enda du behöver göra är att se till att tänderna är rena och fria från matrester genom att borsta dem noggrant, därefter är det bara att pensla på – enklare än såhär blir det inte!

Det kan dock vara svårt att komma åt överallt och att få till ett jämnt resultat. Många använder därför tandblekningspennan som ett komplement för att bättra på en tidigare tandblekning och för att få bort missfärgningar på tänderna.

Det som är fördelaktigt med en tandblekningspenna är att den är så pass liten och behändig att den går alldeles utmärkt att ta med sig i handväskan, necessären eller kavajfickan.

White Strips

White Strips har funnits på marknaden sedan långt tillbaka och har länge varit mycket populärt i bland annat USA. Produkten kommer i form av en förpackning med plastremsor som är förbehandlade med en tandblekningsgel. Remsorna fungerar som en slags tejp som placeras på tänderna med ett lätt tryck över hela tandraden. Proceduren bör upprepas i cirka sju dagar för bästa resultat.

Fördelen med white strips är att du slipper massa kladd och riskerar därmed inte att få blekningsmedel på oönskade ställen såsom kläder, eller annat som du är rädd om. Metoden är dessutom tidseffektiv eftersom remsorna sköter jobbet av sig självt, medan du under behandlingstiden kan ägna dig åt något annat.

 

Utöver dessa tre tandblekningsmetoder finns det även andra effektiva produkter på marknaden som ger ett skinande vackert Hollywoodleende!