Romantiska presenter kan vara högst privata. En gest mellan två som förstår meningen med den utan att yttra ett enda ord. Många gånger kan det dock vara så att den som vill ge en romantisk present inte ingår i paret som ska firas. Det här händer till exempel då det blir dags för förlovning eller bröllop.

Men går det att ge bort presenter som andas romantik utan att det är konstigt om du inte är en del av paret som ska fira romantiken på olika sätt? Klart att det går!

Personligt och romantiskt och ändå helt opersonligt

En helt fantastisk förlovningspresent är en upplevelse. Du kan skicka paret till spa eller något annat privat och romantiskt utan att ha något att göra med själva upplevelsen. Det här är smakfullt och härligt. Vissa upplevelsepresenter går ju att skräddarsy. Paret gör sina egna val och får den allra bästa kärlekspresenten någonsin.

Hemliga presenter mellan par

Då den du ska ge presenten till är personen som du känner kärleken för finns det en rad trevliga presenter som är romantiska och unika. Du kan förstås välja upplevelsepresenten och bjuda på en massage eller något annat välgörande. Men missa inte att massage är något som kan förbättra er relation om du ger den själv.

Om du tycker att det är svårt att kavla upp ärmarna och ge en bra massage med händerna kan du köpa en massagepistol som du ger massagen med. Det här gör att din present blir lite extra. Du kommer ju att kunna ge massagen med denna massagemaskin om och om igen. Det blir inget slut på firandet!

Visa uppskattning och kärlek

Många gånger är det inte nödvändigt att köpa saker för att visa kärlek och romantik. Det kan vara små saker och handlingar som gör att kärleken genomsyrar presenten. Kanske ordnar du med frukost på sängen. Eller så tar du hand om hela högen med ostrukna skjortor.

Du vet säkert vad han eller hon helst hade sluppit pyssla med just nu. Det är bara att ta tag i detta för att ge en present som visar att du verkligen bryr dig om. Det här är den typ av present som kan bli väldigt billig men som i grund och botten är helt utan pris och som aldrig kommer att glömmas bort.

Det där som hon alltid har längtat efter

Att visa att du vet vad hon längtar efter är också romantiskt. Att du ger något som hon länge pratar om visar ju att du är intresserad av hennes tankar och drömmar. För att ge den här typen av present måste du vara lyhörd.

Om det är ett nytt förhållande kanske du får gräva lite. Fråga vänner och familj vad hon drömmer om och försök sedan skapa en present på detta tema. Det är otroligt romantiskt och helt klart annorlunda.

Överraskningen är också en unik present

Överraskningar kan också ses som en romantisk typ av present. Du planerar en utflykt eller resa och ber din partner om att vara tillgänglig en viss tidpunkt och att inte ha något inplanerat under kommande timmar och dagar.

Det blir blindkavle och så bär det av till en plats där ni kommer att göra något fint tillsammans. Kanske en helg på en herrgård eller en resa till England för att se en fotbollsmatch. Överraskningar kan vara stora eller små och de passar så fint när det ska vara en kärlekspresent.