Blommor är den ultimata kärlekspresenten. Framförallt tjejer och kvinnor tycker om att få blommor. Det är ett trevligt sätt att visa uppskattning. Det är en bra present för dem som redan har allt. Det är också bra om du inte känner personen du ska uppvakta så väl. En blomma uppskattas av de flesta, oavsett ålder, kön och personlighet. Det finns många olika blommor, buketter och arrangemang att välja bland. Det finns allt ifrån romantiska rosor, till häftiga kaktusar och palmer. Du hittar alltså lätt en blomma eller växt som passar just den du tänker ge gåvan till.

Blommogram

Skicka blommor via blommogram till någon du håller kär hos Interflora.se eller läs mer om blommogram och om att skicka blommor med posten här på Kärlekspresent.se

Blommor kan du köpa i en blomsteraffär. Där finns kunniga expediter som gärna ger dig tips och råd samt gärna komponerar ihop en bukett till dig, i lämplig prisklass med blommor som passar tillsammans. De paketerar in buketten i papper så blommorna är skyddade från vind och regn tills du kommer fram till den lyckliga som ska få presenten. På blomaffären kan du också köpa till ett kort, där du kan skriva en personlig hälsning. Blomsteraffärerna säljer också krukväxter, palmer, kaktusar, och blomsterarrangemang, så det finns mer att välja på än bara en blombukett som bara står sig en begränsad tid.

Blombud eller blommogram är något som har funnits ganska länge. Det innebär att du kan ringa och beställa en bukett blommor för leverans till en person. Då komponerar blomsteraffären ihop en bukett i önskad prisklass och levererar buketten. Det kostar en slant extra, men är ett bra sätt att visa uppskattning även till någon som bor längre bort. Du får också gärna diktera ett kort som personalen skriver och skickar med blommorna. Idag finns även möjligheten att beställa blommor via Internet. Där kan du välja mellan olika slags buketter och arrangemang i olika prisklasser. Bara att beställa och betala med kontokortet och sedan levereras blommorna till din vän redan samma dag som beställningen, eller när du tycker att det är lämpligt med leveransen.

När du ska köpa blommor till din älskade eller vän, tänk då på att det finns personer som är allergiska mot vissa blommor. Hyacinter är en sort som många reagerar mot. Det är en blomma som ofta finns med i julgrupper. Om du ska ge bort en present till någon som ligger på sjukhus eller bor på sjukhem eller äldreboende så kan du gärna kolla upp om det är okej i förväg med personalen. Många sjukhus och boenden har nämligen blomförbud, just med hänsyn till allergiker.